vineri, 18 iunie 2010

Chei

De ce vrei chei?Nu sti ca sunt murdare si grele?
Nu e usor sa descui o inima si pana sa ajungi la asta trebuie sa mergi pe un drum,trebuie sa urci niste trepte.
Si drumul acela este asa de lung, ca o calatorie peste oceanele lumii.Si treptele sunt asa de mari, sunt din marmura bej.
La inceput exista un covor frumos,curat care te imbie inconstient sa urci treapta cu treapta.Si tu pasesti incet dar ferm, descult pe covor, o sa crezi ca e curat si ca tot urcusul infernal ca si treptele din turnul Eiffel,o sa fie placut.
Tu nu sti ca acel covor se opreste acolo unde scarile se ingusteaza si o iau la dreapta.
De acolo totul se schimba.Nu mai este lumina pentru ca ferestrele sunt ascunse sub draperi grele si negre.Aceste draperi, daca te apropii de ele, iti vorbesc in soapta si mai mult ca sigur ca o sa te sperie.
Mai tarziu o sa realizezi ca de fapt acele draperi stocheaza in ele gandurile si emotiile traite.Ele vorbesc intr-o limba stiuta doar de mine si ele, pentru ca acolo se afla secretele si cele mai ascunse ganduri.
Merg sa ascult cateodata ce imi vorbesc si sa retraiesc anumite emotii uitate de mult.
Tu nu ai cum sa deslusesti maretele cuvinte soptite cu infiorare in limba asta gotica.
O sa-ti doresti sa intelegi si sa nu te sperii, o sa strigi infiorat pe scari dar nimeni nu o sa te auda.
Te-ai gandit ca drumul spre o inima e simplu?
Si ce-o sa faci daca primesti cheile?Daca sunt manjite si unsuroase de amprentele trecutului?Daca sunetul lor o sa te faca sa iti pierzi mintile in zornaitul lor infernal?
Pana sa ajungem la chei trebuie sa te imprietenesti cu pisica uriasa care sta pe treapta 1900 si abia asteapta sa sfasie pe cei care indraznesc sa se indrepte spre ea. Este foarte fidela e paznicul perfect.Daca totusi reusesti sa treci de ea si vraja ei nu o sa te prinda,ultmile 10 scari lipsesc:va trebui sa zbori sa ajungi acolo.
Succes!

2 comentarii: